Readspeaker

Tule tukihenkilöksi

Tule tukihenkilöksi

Tule tukihenkilöksi - kuva

Nallekarhu istuu ja katsoo kameraan. Sylissään nallella on kyltti, jossa lukee Etsin ystävää.

Tukihenkilö - koulutusnosto

Seuraava vapaaehtoisten tukihenkilökoulutus 18.1 ja 25.1 klo 16.30-20.00 

Etsimme uusia tukihenkilöitä aikuiskaveriksi lapsille ja nuorille koko Pirkanmaan alueelle. Toiminnasta kiinnostuneille järjestetään kaksiosainen koulutus tammikuussa Perheiden talolla, Tampereella (Itsenäisyydenkatu 21 b).

Koulutuspäivät ovat: to 18.1. ja to 25.1. klo 16.30-20. Lisäksi koulutukseen kuuluu henkilökohtainen haastattelu erikseen sovittuna ajankohtana. Koulutus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun. Kouluttajina toimivat Pirkanmaan hyvinvointialueen tukihenkilötoiminnan työntekijät. Lisäksi kuullaan toiminnassa mukanaolevien tukihenkilöiden kokemuksia tukihenkilönä toimimisesta. 

Ilmoittaudu 14.1. mennessä osoitteeseen tukihenkilo(at)pirha.fi. Laita ilmoittautumisviestiin puhelinnumerosi ja osoitteesi, sekä mahdolliset erityisruokavaliosi.

Tule tukihenkilöksi

Tukihenkilötoiminta on suunnitelmallista, ohjattua ja tavoitteellista vapaaehtoistoimintaa. Toiminnalla edistetään lasten ja nuorten hyvinvointia sekä tuetaan heidän kasvuaan ja kehitystään. 

Tukihenkilön voi saada Pirkanmaan hyvinvointialueella asuva 7 - 17 -vuotias lapsi tai nuori, joka tarvitsee vaikean elämäntilanteensa vuoksi tuekseen perheen ulkopuolista aikuista ystävää, jolla on mahdollisuus tarjota lapselle tukea, aikaa ja välittävää läsnäoloa. Tukihenkilö tapaa lasta noin kaksi kertaa kuukaudessa harrastuksen tai muun yhteisen tekemisen parissa.

Tukihenkilöt ovat vapaaehtoisia, tehtävään soveltuviksi arvioituja täysi-ikäisiä henkilöitä. Tukihenkilöiden oma elämä on tasapainossa ja eikä heillä ole rikostaustaa. Tukisuhde edellyttää pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista, jotta luottamussuhde lapsen ja tukihenkilön välillä rakentuu. Siksi tukihenkilöltä odotetaan vähintään vuoden sitoutumista tukisuhteeseen. Tukihenkilölle maksetaan palkkio ja kulukorvaus.

Haluatko kuulla lisää? Ole yhteydessä.

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@pirha.fi

 • Sosiaalityöntekijä Anna-Mari Junes, puhelin 040 806 2181
 • Palveluneuvoja Tanja Jäske, puhelin 040 773 8422
 • Asiakasohjaus Luotsi, Osoite: Karhunkatu 45 h 1 (1. krs), 33520 Tampere
 • Voit laittaa meille viestiä myös osoitteeseen tukihenkilo@pirha.fi niin olemme sinuun yhteydessä.

Pohjatietoa tukihenkilölle - haitari

Pohjatietoa tukihenkilölle

Tukihenkilöiksi haetaan aivan tavallisia aikuisia ihmisiä, joiden oma elämä on tasapainossa. Sosiaali- tai terveysalan tuntemusta tai kokemusta lapsista ja nuorista ei tarvitse olla entuudestaan. Kaiken ikäiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

 • Merkityksellisen ihmissuhteen, ehkä loppuelämäksesi.
 • Tunteen siitä, että voit olla avuksi.
 • Palkkion, joka maksetaan kuukausittain ja joka korvaa tukihenkilön omia tukisuhteesta aiheutuvia kuluja.
 • Kulukorvauksen, joka kattaa tukihenkilön kulkemisesta koituvia kuluja.
 • Halutessasi todistuksen osallistumisesta koulutukseen ja toimintaan.
 • Upean kokemuksen olla yhtenä osana lapsen tai nuoren kasvun tukemisessa.
 • Vertaistukea ja yhteisiä virkistyshetkiä toisten tukihenkilöiden kanssa.

 • Aikaa: Jotta suhteesta muodostuu merkityksellinen niin lapselle kuin sinulle, toivotaan että varsinkin alussa tukihenkilö tapaisi tuettavaa noin kaksi kertaa kuukaudessa.
 • Läsnäoloa: Usein riittää, että olet se turvallinen aikuinen lapsen elämässä, mitään ihmeellisiä taitoja tai sirkustemppuja ei tarvita.
 • Sitoutumista: Lapsi tarvitsee tiedon, että olet pysyvä osa hänen elämäänsä, etkä katoa minnekään. Siksi sinun olisi hyvä sitoutua toimintaan vuodeksi kerrallaan. Sinu kuuluu raportoida kuukausittain tapaamiset tukihenkilötoimintaan.
 • Koulutukseen osallistumisen: Kaikki tukihenkilöt käyvät läpi koulutuksen ja henkilökohtaisen haastattelun.

Seuraava tukihenkilökoulutus järjestetään kaksiosaisena to 18.1. ja to 25.1. klo 16.30-20.00. Koulutus pidetään Perheiden talolla, Tampereella. (Itsenäisyydenkatu 21b)

Koulutukseen voit ilmoittautua laittamalla viestiä osoitteeseen tukihenkilo@pirha.fi. 

Laita viestiin nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi, sekä mahdollinen erityisruokavalio, kahvitusta varten.

Koulutukseen kuuluu lisäksi henkilökohtainen haastattelu erikseen sovittuna ajankohtana.

Tukihenkilökoulutuksia järjestetään 3 - 4 kertaa vuodessa. Koulutuksista tiedotetaan tukihenkilötoiminnan nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Koulutus ei vielä sido mihinkään, joten voit tulla kuuntelemaan ja miettimään, olisiko tämä sinun juttusi. Kaikki tukihenkilöksi hakevat haastatellaan henkilökohtaisesti ja rikosrekisteriote tarkastetaan.

Jos olet kiinnostunut tukihenkilönä toimimisesta laita viestiä, jossa kerrot hieman itsestäsi, osoitteeseen tukihenkilo@pirha.fi

Olemme sinuun yhteydessä ennen seuraavaa tukihenkilökoulutusta.

Lisätietoja voit kysellä sosiaalityöntekijä Anna-Mari Junekselta, puhelin 040 806 2181

Tukihenkilötoiminta somessa - nosto

Seuraa tukihenkilötoimintaa somessa

Löydät tukihenkilötoiminnan myös Facebookissa ja Instagramissa.