Readspeaker

Asiakasmaksut

Asiakasmaksut

2.0 Hiusviivaerotin


Asiakasmaksut - käyttämättä jätetty palvelu + maksun alennus - nosto

Huom!

Maksu käyttämättä jätetystä palvelusta on 51,50 euroa.

Maksu peritään, jos jätät saapumatta vastaanotolle varaamanasi aikana ilman hyväksyttävää syytä tai ilman että olet perunut aikaa ennalta.

Asiakasmaksuasi voidaan alentaa tai jättää se perimättä, jos maksu vaarantaa sinun tai perheesi toimeentuloa tai lakisääteistä elatusvelvollisuutta.

2.0 Hiusviivaerotin


Asiakasmaksut - onko sinulla kysyttävää laskustasi - nosto

Onko sinulla kysyttävää laskustasi?

Jokaisessa lähetetyssä laskussa on mukana yhteystiedot (sähköposti ja puhelinnumero), joista voit kysyä laskuusi liittyvistä asioista. Löydät laskustasi myös liitteen, jossa neuvotaan, miten voit tehdä oikaisuvaatimuksen ja mitä tietoja ja liitteitä siihen tarvitaan. Oikaisuvaatimus toimitetaan Pirkanmaan hyvinvointialueen kirjaamoon.

Voit tarvittaessa pyytää myös eräpäivän siirtoa tai maksusuunnitelmaa laskullesi.

Perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon maksut:
laskutus.pirha@monetra.fi
puhelin 040 146 9957

Erikoissairaanhoidon maksut (Tays):
potilaslaskutus@pirha.fi
puhelin 03 3116 6405

Asiakasmaksut

Haluatko laskut e-laskuna tai digipostipalveluun?

Lasku verkkopankkiin

Voit vastaanottaa Pirkanmaan hyvinvointialueen laskut sähköisesti ja saada laskut e-laskuna omaan verkkopankkiisi. Saat maksussa olevan laskun tiedot suoraan verkkopankkiisi, tarkistat ja vahvistat sen, jonka jälkeen maksu maksetaan tililtäsi eräpäivänä.

Toimi näin:

  1. Tee omassa verkkopankissasi sopimus e-laskujen vastaanotosta, valitse laskujen lähettäjäksi Pirkanmaan hyvinvointialue.
  2. Valitse itseäsi koskevat Pirkanmaan hyvinvointialueen laskut. Valittavissa on kaksi kohtaa, joista toisella saat erikoissairaanhoidon laskut ja toisella muut.
  3. E-lasku -valtuutuksen voi tehdä myös omainen omassa verkkopankissaan toisen asiakkaan laskuista, jos hänellä on siellä käyttöoikeus asiakkaan tiliin. Tähän tarvitaan asiakkaan henkilötunnus ja asiakasnumero laskulta.

Hyvinvointialue saa pankilta tiedon annetusta valtuutuksesta, ja asiakkaan seuraava lasku lähtee valtuutuksen tallennuksen jälkeen sähköisenä. Jos sinulla on ongelmia verkkolaskusopimuksen tekemisessä, olethan yhteydessä omaan pankkiisi.

Laskujen vastaanottaminen onnistuu edelleen perinteisenä paperilaskuna. Kannustamme kuitenkin Pirkanmaan  hyvinvointialueen asukkaita laskujen vastaanottamiseen sähköisesti.

Kivra tai OmaPosti

Voit vastaanottaa Pirkanmaan hyvinvointialueen lähettämät laskut sähköisesti Kivran tai OmaPostin digipostipalveluihin. Lisätietoja näiden palveluiden käyttöönottamiseen saat palveluntarjoajien verkkosivuilta.

2.0 Hiusviivaerotin


Asiakasmaksut - sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut 2023

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut 2023

Asiakkailta ja potilailta perittävät maksut määräytyvät asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisesti. Maksut ovat voimassa 1.1.2023 alkaen. Asiakasmaksuista on päättänyt aluevaltuusto 16.8.2022.

Lue tarkemmin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista:

Pirkanmaan hyvinvointialueen asiakasmaksut 1.7.2023 alkaen

Asiakasmaksut - koronan hoidon maksullisuus

Koronan hoito on maksullista

Koronaviruksen aiheuttama covid-19-tauti ei ole enää yleisvaarallinen tartuntatauti. Koronan tutkimus ja hoito on maksullista Pirkanmaan hyvinvointialueella 1.7.2023 alkaen.