Readspeaker

Toimintaterapia osastoilla ja poliklinikoilla

Toimintaterapia osastoilla ja poliklinikoilla

Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget

Tarjoamme toimintaterapiapalveluita Pirkanmaan hyvinvointialueen sairaaloiden eri poliklinikoilla ja osastoilla. Toimintaterapian tavoitteena on etsiä keinoja, joiden turvin pystyt toimintakyvyn rajoituksista huolimatta huolehtimaan itsestäsi sekä selviytymään esimerkiksi kodinhoitoon, kouluun, työhön tai vapaa-aikaan liittyvistä tehtävistä. Toimintaterapeutti arvioi pienapuvälineiden tarvetta ja ohjaa sinua niiden käytössä. Tarvittaessa toimintaterapeutti valmistaa sinulle myös yksilöllisiä lastoja ja tukia lääkärin lähetteen mukaisesti.

Toimintaterapeutti arvioi kuntoutuksen tarpeesi sekä toimintakykysi arjen tilanteissa. Arviointi tehdään haastattelemalla, asiakkaan toimintaa havainnoimalla, erilaisilla testeillä ja standardoiduilla arviointimenetelmillä. Arvioinnin jälkeen kanssasi laaditaan suunnitelma terapian tavoitteista ja sisällöstä. Suunnitteluun voivat osallistua myös läheiset. Tarvittaessa omaisesi tai avustajasi saa ohjausta kuntouttavan arjen keinoihin.

Toimintaterapiaa on tarjolla kaikenikäisille. Terapian suunnitteluun ja toteutukseen vaikuttavat muun muassa ikäsi, elämäntilanteesi ja mielenkiinnon kohteesi. Toimintaterapia tapahtuu vastaanotoilla, osastoilla ja tarvittaessa myös potilaan omassa ympäristössä. Toimimme osana moniammatillista työryhmää ja osallistumme tarvittaessa kuntoutussuunnitelman ja arjen tukitoimien laadintaan.

Toimintaterapiaan ohjaudutaan hoitavan lääkärin lähetteellä. Sairaalaosastoilla toimintaterapia painottuu potilaiden akuuttivaiheen arviointeihin ja kuntoutukseen, leikkauksen jälkeisen kuntoutuksen aloittamiseen sekä ortoosien sovittamiseen tai valmistamiseen. Poliklinikalla toimintaterapia voi toteutua yksittäisinä arviointi-, ohjaus- tai terapiakäynteinä.

Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget

Soita

Tays Hatanpään fysiatrian yksikön puhelinasiointi toimii takaisinsoittopalveluna. Kuuntele ohjeet ja toimi niiden mukaan. Me soitamme sinulle takaisin virka-aikana.

Puhelinnumerot
0331158350 Fysioterapeutit

Tays Keskussairaalan fysiatrian yksikön puhelinasiointi tapahtuu fysiatrian toimiston kautta. Fysiatrian yksikön tilat ovat polikliinisiä vastaanottohuoneita, viidessä eri toimipisteessä Tays Keskussairaalan alueella.

Puhelinnumerot
0331166606 Toimisto

Katso toimipisteet

Fysiatrian yksikkö, Tays Keskussairaala

Käyntiosoite:
Elämänaukio 2, 33520 TAMPERE - Tays Keskussairaala, A-rakennus (0. kerros), R-rakennus (0. kerros) ja Finn-Medi 2 (5. kerros)
Postiosoite:
PL 2000, 33521 TAMPERE - Fysiatrian yksikkö, Tays Keskussairaala

Tays Keskussairaalan fysiatrian yksikössä tutkimme ja hoidamme potilaita, joilla on tuki- ja liikuntaelimien alueen ongelmia. Hoidamme kaiken ikäisiä vastasyntyneistä ikäihmisiin. Fysiatrian yksikön hoidossa on myös kipupotilaita, neurologisia sairauksia, syöpää tai keuhkosairautta sairastavia sekä lastentautisia potilaita.

Tutkimme ja arvioimme potilaita esimerkiksi toimenpiteiden tai tapaturman hoidon jälkeen sekä arvioimme esimerkiksi lapsien motorista kehitystä.

Keskimäärin käyntejä fysiatrian yksikössä on 2-5, jonka jälkeen jatkohoito tarvittaessa järjestellään terveyskeskuksen fysio- ja toimintaterapiaan tai kuntoutuslaitokseen.

Tays Keskussairaalan fysiatrian yksikön toimipisteet sijaitsevat A-rakennuksessa, R-rakennuksessa ja Finn-Medi 2 -rakennuksessa.

  • Toimintaterapia: A-rakennus, 0-kerros
  • Fysiatrian poliklinikka: R-rakennus, 0-kerros
  • Fysiatrian poliklinikka: Finn-Medi 2 -rakennus, 5. kerros

Puhelinnumerot

0331166606

Toimisto

Fysiatrian yksikkö, Tays Hatanpää

Käyntiosoite:
Hatanpäänkatu 24, 33900 TAMPERE - E-rakennus, 0. kerros
Postiosoite:
PL 2000, 33521 TAMPERE - Tays Hatanpää

Fysiatrian yksikkö järjestää fysio- ja toimintaterapiapalveluja Hatanpään kantasairaalan ja Hatanpään puistosairaalan osastoille.

Puhelinnumerot

0331158350

Fysioterapeutit

Tuloksia ei löytynyt.

Tuloksia ei löytynyt.

2.0 Hiusviivaerotin


Toimintaterapia osastoilla ja poliklinikoilla - linkki Toimintaterapia -sivulle