Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Nainen ja koira ovat vastatusten kyykyssä kalliolla, taustalla näkyy järvi.

Mielenterveys- ja päihdeongelmien hoito on sitä helpompaa, mitä varhaisemmassa vaiheessa haet niihin apua.

Aloita ottamalla yhteyttä peruspalveluihin: omalle sosiaali- ja terveysasemallesi, neuvolaasi, työterveyteen tai koulu- tai opiskeluterveydenhuoltoon.

Katso tarkemmat tiedot oman kohderyhmäsi mukaan.

Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelut

Oletko masentunut? Tarvitsetko apua päihteiden käytön vähentämiseen? Kärsitkö peliriippuvuudesta? Jos olet täysi-ikäinen, ota yhteyttä sosiaali- ja terveysasemallesi. Päihde- ja riippuvuusongelmissa saat neuvoja myös sairaanhoitajalta chatin tai puhelimen kautta.

Opiskelijoiden ja 13–18-vuotiaiden nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut

Masentaako? Onko sinulla ongelmia päihteiden kanssa? Jos olet opiskelija tai 13–18-vuotias nuori, ota ensisijaisesti yhteyttä koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon tai koulupsykologiin.

Lasten mielenterveyspalvelut

Jos olet huolissasi lapsesi mielenterveydestä, saat apua neuvolasta, perheneuvolasta ja kouluterveydenhuollosta. Jos muut tukitoimet eivät helpota lapsen tilaa, lähetteellä toimivat lasten mielenterveyspalvelut auttavat.

Kiireellinen apu mielenterveys- ja päihdeasioissa

Vakavissa mielenterveyden ongelmissa ja päihdeongelmissa voit olla yhteydessä kiireellistä apua tarjoaviin tahoihin (24/7).

Psykiatria

Vakavat ja vaativat mielenterveydenhäiriöt hoidetaan Taysissa - aikuisten lasten ja nuorten psykiatrian palveluissa. Psykiatrinen hoito vaatii lähetettä.

Tämän sivun löydät myös osoitteella pirha.fi/mielenterveysjapaihdepalvelut

Vastaa kyselyyn

Kerro kokemuksesi terapianavigaattorista: Oletko käyttänyt terapianavigaattoria, jonka avulla voi kartoittaa mielenterveyden ongelmia? Vastaa kyselyyn ja auta meitä kehittämään mielenterveys- ja päihdepalveluja. Kysely on avoinna 8.12. asti.

Palveluhakemisto

Hae palveluja.

Toimipistehakemisto

Hae palvelupaikkoja.