Readspeaker

Pirkanmaan hyvinvointialueen sähköisten palveluiden digituki laajenee – alkaen Lempäälästä

Yhteinen pilotti Pirkanmaan hyvinvointialueen ja Lempäälän kunnan välillä pyrkii laajentamaan digituen mahdollisuuksia ja tekemään sähköisten palveluiden käytöstä entistä helpompaa. Tarkoituksena on laajentaa sosiaali- ja terveyspalvelujen digitukea niin, että sitä olisi saatavilla tulevaisuudessa laajasti Pirkanmaan eri kunnissa.

Uutinen

Sähköisten palveluiden käytön lisääntyessä yhä useammat tarvitsevat tukea niiden hyödyntämisessä. Monet kunnat ovatkin jo aloittaneet tarjoamaan yleistä digitukea omissa toimipisteissään. 

Pilotti käynnistyi marraskuun alussa Lempäälä-talon Palvelukäytävällä. Käytävällä on jo aiemmin ollut tarjolla digitukea laitteiden ja yleisten digitaalisten palveluiden käyttöön. Pilotissa digituki laajennetaan koskemaan myös Pirkanmaan hyvinvointialueen sähköisiä palveluita, tarjoten asukkaille mahdollisuuden saada apua esimerkiksi sähköiseen asioimiseen ja chat-palveluiden käyttöön.

Käytävällä työskentelevä henkilökunta on perehdytetty hyvinvointialueen tarjoamiin palveluihin. Asukas saa itse päättää, kuinka paljon omia tietojaan haluaa jakaa Palvelukäytävän henkilökunnalle tai haluaako asioida täysin nimettömänä.

Lempäälän Palvelukäytävä palvelee ma–pe klo 8.00–18.00 osoitteessa Manttaalitie 15, 37500 Lempäälä.