Hoitosukkasuositus
Suonikohjutaudin eli laskimovajaatoiminnan hoitoon kuuluu olennaisena osana lääkinnällinen hoitosukka. Asianmukaisesti toteutettu sukkahoito vähentää laskimovajaatoiminnan oireita ja estää ihomuutosten syntymistä.
Minkälainen sukka?
Hoitosukka valitaan aina yksilöllisesti. Sukka valitaan jalan mittojen mukaan ja puristusluokka laskimovajaatoiminnan vaikeusasteen mukaan. Paineluokka eli kompressioluokka jaetaan neljään eri asteeseen, joista paineluokka I on heikoin ja paineluokka IV on vahvin.
Kannattaa huomata, että markettien ja asusteliikkeiden "tukisukkia" ei ole yleensä millään tavalla lääketieteellisesti testattu. Näistä "tukisukista" saatava apu laskimovajaatoiminnan oireisiin on yleensä hyvin vähäinen.
Suonikohjujen leikkaushoidon tai vaahdotushoidon jälkeen tarvitaan reisipituinen paineluokan II hoitosukka. Hoitosukka helpottaa merkittävästi jälkihoitoa.
Mistä voi ostaa?
Useammalla paikkakunnalla on erikoisliikkeitä, joista sukan voi hankkia. Tärkeää on, että sukkaa hankittaessa jalka mitataan ja sukka valitaan yksilöllisesti.
Paljonko maksaa?
Hoitosukan hintaan vaikuttaa mm. sukan materiaali ja pituus. Koska jalkoja on monenmuotoisia ja -mittaisia, niin sopivaa sukkaa ei välttämättä löydy suoraan hyllystä. Jos sukka joudutaan tekemään mittatilaustyönä, on hinta tietysti korkeampi. Sukan ostohinnasta ei saa Kela-korvausta, mutta joskus työpaikan sairaskassa voi maksaa avustusta. Hanki hoitosukka hyvissä ajoin, joissakin tapauksissa sukan hankinta voi viedä aikaa useamman viikon.
Hoitosukkamääräys
Sisältää seuraavat tiedot:
-
Asiakkaan nimi
-
Kompressioluokka (CL) (oikea jalka)
__ I 18–21 mmHg
__ II 23–32 mmHg
__ III 34–46 mmHg
__ IV 49+ mmHg
-
Malli
__ Pohjepituus
__ Pitkä reisisukka
-
Kompressioluokka (CL) (vasen jalka)
__ I 18–21 mmHg
__ II 23–32 mmHg
__ III 34–46 mmHg
__ IV 49+ mmHg
-
Malli
__ Pohjepituus
__ Pitkä reisisukka
-
Suosittajan nimi
Last modified 7.11.2024