Huomioitavaa Kelan korvaamasta psykoterapiasta

Kuntoutuspsykoterapiaan?

Hakeudu

Kelan kuntoutuspsykoterapiaa hakiessasi hakeudu 3 kuukauden arviointi- ja hoitojaksolle psykiatrin vastaanotolle. Keskustele ongelmastasi mihin haluaisit psykoterapiasta apua. Kerro lääkärille todenperäisesti mitä ongelmiesi taustalla on kuten syömishäiriö, seksuaalinen hyväksikäyttö, päihteiden väärinkäyttöä.

Etsi ja ota yhteyttä

Etsi terapeuttilistoista sinulle sopivia terapeutteja ja ota heihin yhteyttä. Huom! Jos otat yhteyttä sähköpostilla, laita mukaan myös puhelinnumero sekä tieto millaisiin ajankohtiin terapiassa käynti on mahdollista (aamu/päivä/ilta) sekä käyntitiheys eli mahdollisimman valmiiksi pohdittuna mitä haet. Sähköpostiviestissä terapeutin etsintävaiheessa ei tarvitse selostaa yksityiskohtaisia henkilö- ja sairauskertomustietoja, niiden aika on haastattelu-/tutustumiskäynnillä. Nämä kun käydään ensimmäisessä puhelussa läpi, etenee prosessi nopeasti.

Sovi haastattelukäynti

Vastaa reaaliaikaisesti sähköposteihin/tekstiviesteihin/puheluihin, joita saat terapeutilta tiedustelusi jälkeen. Terapeutti sitoutuu aina lupaamaansa terapiapaikkaan ja silloin 2 - 3 viikon viive yhteydenpidossa on hankalaa terapeutille ja erityisesti mikäli et ota paikkaa vastaan. Peru arvio-aikasi, jota et voi/halua käyttää. Terapia-arvio on pääosalla terapeuteista maksullinen.

Pyydä lausunto ja tee Kela-terapiahakemus

Hakiessasi Kelan kuntoutuspsykoterapiaa, pyydä psykiatrilta B-lausunto. Täyttämäsi Kela-terapiahakemuksen ja B-lausunnon voi lähettää Kelaan jo ennen terapeutin lopullista löytymistä.

Valmis aloittamaan terapia!

Päivitetty 4.12.2023