Pirkanmaan hyvinvointialueen työntekijöiden viihtyvyys monissa yksiköissä hyvällä tasolla

Tuoreen mittauksen perusteella monissa Pirkanmaan hyvinvointialueen yksiköissä viihdytään töissä, ja työyhteisöt koetaan turvallisiksi. Henkilöstö kokee myös pystyvänsä hyödyntämään omaa osaamistaan työssä.

Uutinen

Vuoden 2024 ensimmäisessä Fiilismittari-kyselyssä Pirkanmaan hyvinvointialueen henkilöstöltä kysyttiin, kuinka todennäköisesti henkilöstö suosittelisi työyhteisöään. Suositteluhalukkuuden lisäksi Fiilismittari-kyselyssä pyydettiin arvioimaan muutamia tarkentavia työntekijäkokemukseen ja turvallisuuteen liittyviä väittämiä asteikolla 1–5.

Vuoden 2024 ensimmäisessä kyselyssä tarkentavien kysymysten arviot vaihtelivat lukujen 3,3 ja 4,1 välillä koko organisaation tasolla. Parhaimmaksi työntekijät arvioivat turvallisuuden kokemuksen omassa työyhteisössään. Seuraavaksi korkeimmat arviot henkilöstö antoi mahdollisuuksille hyödyntää omaa osaamista työssä sekä sille, ettei työyhteisössä sallita muita loukkaavaa käytöstä. Korkeaksi henkilöstö arvioi myös työssä viihtymisen.

– Tarkentavien kysymysten vastauksien keskiarvoja voi pitää varsin hyvinä ensimmäisen toimintavuoden jälkeen. Esimerkiksi turvallisuudenkokemus ja oman osaamisen hyödyntäminen vaikuttavat paljon työntekijän työhyvinvointiin, toteaa Pirkanmaan hyvinvointialueen henkilöstöjohtaja Taina Niiranen.

Suositteluhalukkuutta pyydettiin arvioimaan asteikolla 0–10. Kyselyyn vastanneet jaetaan suosittelijoihin (arvio 9–10), neutraaleihin (arvio 7–8) ja kriittisiin (arvio 0–6). Suositteluarvo lasketaan vähentämällä kriittisten vastaajien prosenttiosuus suosittelijoiden osuudesta.

Monissa työyhteisöissä suositteluarvo oli positiivinen, mutta oli työyhteisöjä, joissa se on vielä negatiivinen. Kyselyn suosittelukeskiarvo oli -10. Suosittelukeskiarvo muodostuu lukujen -100 ja 100 välille.

Kysely kehittämisen välineenä

Henkilöstöjohtaja Taina Niirasen näkemyksen mukaan uudessa organisaatiossa on tärkeää seurata säännöllisesti työntekijöiden kokemusta erityisesti käynnissä olevan muutoksen keskellä.

– Fiilismittarin avulla voimme tunnistaa, mitkä asiat ovat meillä kunnossa ja millaisia kehityskohteita työyhteisöissä on, sanoo Niiranen.

Tulokset raportoidaan ja käsitellään hyvinvointialueen johtoryhmissä ja työyhteisöissä. Työyhteisöt käyvät tulokset läpi ja sopivat toimenpiteistä. Tulokset on julkaistu koko henkilöstön nähtäviksi sisäisissä viestintäkanavissa.

Kyselyyn vastasi hieman yli 7000 työntekijää (33 %) henkilöstöstä.

Laajempi henkilöstötutkimus syksyisin

Pirkanmaan hyvinvointialue mittaa henkilöstönsä työntekijäkokemusta ja suositteluhalukkuutta lyhyellä Fiilismittari-kyselyllä neljä kertaa vuodessa.

Lyhyen Fiilismittari-kyselyn lisäksi Pirkanmaan hyvinvointialue mittaa työntekijäkokemusta myös laajemmalla henkilöstötutkimuksella joka syksy siten, että kehittämistoimenpiteet ja voimavaratekijät raportoidaan yksiköittäin ja niiden toteutumista seurataan osavuosikatsauksessa.

Syksyllä 2023 hyvinvointialue toteutti henkilöstölleen Työterveyslaitoksen työhyvinvointitutkimuksen.

Lisätietoja

henkilöstöjohtaja Taina Niiranen, 044 786 5301, taina.niiranen@pirha.fi

Tuoreimmat ajankohtaiset