Hankkeessa kartoitetaan ja luodaan edellytyksiä sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteiselle vaikuttavuusarvioinnille ja vaikuttavuuden tietojohtamiselle Sisä-Suomen yhteistyöalueella. Tutkimushankkeen hallinnoijana toimii Pirkanmaan hyvinvointialue.
Hanke jakautuu kahteen tutkimusalueeseen. Tutkimuksen yhtenä tavoitteena on luoda uusia toiminta- ja arviointimalleja aikuisväestön laaja-alaisiin, moniammatillisiin ongelmiin ja lasten ja nuorten palveluihin. Näistä esimerkkeinä arviointimalli palvelujärjestelmän vaikuttavuudesta ja käytäntösuositukset vaikuttavien ja kustannustehokkaiden palvelujen kehittämiselle.
Tutkimuksen toisena tavoitteena on tuottaa uutta tietoa sosiaali- ja terveyspalvelujen vaikuttavuudesta. Kohteena ovat sosiaalityö ja sosiaaliohjaus lapsiperheiden, työikäisten ja ikääntyneiden palveluissa. Uutta tietoa tullaan tuottamaan esimerkiksi sosiaalipalvelujen vaikuttavuuden taustatekijöistä ja sosiaali- ja terveyspalvelujen keskitetyn asiakasohjauksen ja digipalveluiden käyttöönottojen vaikutuksista.
Tutkimuskokonaisuutta toteuttaa Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueista muodostuva Sisä-Suomen yhteistyöalue, ja sosiaalialan osaamiskeskukset Pikassos Oy ja SONet BOTNIA.
Tutkimushanke liittyy Suomen kestävän kasvun ohjelmaan, jonka rahoitus tulee EU:n kertaluonteisesta elpymisvälineestä (Next Generation EU).