Nuoren masennuspotilaan päivitettyä hoitoketjua esittelee nuorisopsykiatrian ylilääkäri Riittakerttu Kaltiala.
– Hoitoketjun tarkistuslista on päivitetty. Siitä löytyvät oleelliset asiat päivitetyn hoitoketjun kannalta. Tarkistuslistan avulla esimerkiksi sote-asemat voivat arvioida, toimivatko sovitun hoitoketjun mukaan.
Hoitoketjusta löytyy myös monia perustason toimenpiteitä, joilla masennusta voidaan ehkäistä tai hoitaa. Esimerkiksi Kaltiala nostaa arjen rytmin merkityksen.
– Paljon voidaan tehdä jo perustasolla, kotona, koulussa, harrastuksissa sekä sosiaali- ja terveyspalveluissa, toteaa Kaltiala.
Hoitoketjun esittelyn jälkeen hoitoketjun hyödyntämistä käytännön työssä jatketaan sosiaali- ja terveysasemilla.
– Hoitoketjutilaisuudet ovat kuulijoiden kehumia tiiviitä tietopaketteja, ja osallistuminen halutaan laajentaa kaikille sosiaali- ja terveysasemille. Moni ammattilainen kaipaa lisää keinoja masennusoireisten nuorten auttamiseksi. Kun hoitoketju tulee tutuksi, hyödyntäminen potilastyössä on helpompaa. Aamukahvien moniammatillisilla porinatuokioilla ammattilaisemme miettivät omaan yksikköön parhaat käyttöön otettavat sisällöt hoitoketjusta, kertoo ylilääkäri Tiina Viitaniemi avopalveluista.
Nuoren masennuspotilaan hoitoketjua esitellään virtuaaliaamukahveilla keskiviikkona 15.3.2023 kello 8–8.30. Pääset mukaan Teamsilla pidettävään tilaisuuteen tästä linkistä. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki nuorten parissa työskentelevät niin Pirkanmaan hyvinvointialueelta kuin esimerkiksi järjestöistä ja kouluista.
Hoitoketjujen aamukahvitilaisuudet jatkuvat koko kevään joka toinen keskiviikko kello 8–8.30.
– Mielenkiintoisia tilaisuuksia on tulossa myös jatkossa. Kannattaa tutustua tulevien tilaisuuksien aiheisiin hyvinvointialueen verkkosivuilla. Tilaisuudet jatkuvat 24.5.2023 asti. Tervetuloa linjoille, toivottaa koordinointipäällikkö Riitta Salunen.