Henkilökohtaiset osaamisen kehittämissuunnitelmat tehdään vuosittaisten kehityskeskusteluiden yhteydessä yhdessä esihenkilön kanssa. Yksikkökohtaiset suunnitelman perustuvat hyvinvointialueen strategiaan sekä yksikön henkilöstön esille tulleisiin kehittämistarpeisiin.
Tavoitteena on, että hyvinvointialue tarjoaa henkilöstölle monipuolisia kehittymismahdollisuuksia ja urapolkuja sekä huolehtii osaamisen ja ammattitaidon jatkuvasta kehittymisestä ja osaamisen hyödyntämisestä yhdessä henkilöstön kanssa.
Uramahdollisuudet ja urakehitys näkyviksi urapolkumallien avulla
Strategian toimeenpano-ohjelmassa yhtenä tavoitteena on luoda selkeät urapolkumallit kaikille ammattiryhmille. Urapolkumallien tarkoituksena on tehdä näkyväksi uramahdollisuudet ja -kehitys työuralla, ja niitä voidaan hyödyntää työurajohtamisessa ja osaamisen johtamisessa sekä veto- ja pitovoimatekijänä.
Ammattiryhmäkohtaiset urapolkumallit saatetaan valmiiksi kevään 2025 aikana. Urapolkumallit ja urasuunnittelu liitetään osaksi Pirha-akatemian palvelutarjontaa.
Titania-työaikakorvaukset jatkossa maksuun työntekijän omana palkanmaksupäivänä
Palkanlaskennan näkökulmasta kahdesti kuussa maksettava palkka tarkoittaa lisätyötä, joka näkyy Pirkanmaan hyvinvointialueelle Monetran ostopalveluiden hinnassa. Maksupäivien harventaminen vähentää merkittävästi Monetran tuottamien palkkalaskelmien määrää, mikä näkyisi palveluostojen määrässä.
Henkilöstölle maksettavat työaikakorvaukset maksetaan palkansaajan omassa varsinaisessa palkanmaksupäivässä joko kuun 15. tai viimeinen päivä. Maksupäiväkäytäntö pyritään saamaan käyttöön huhtikuussa 2025. Käytännössä tämä tarkoittaa, että lisien maksu viivästyisi joidenkin maksupäivien osalta nykyiseen käytäntöön verrattuna. Maksupäivissä otetaan kuitenkin huomioon työehtosopimusten mukaiset aikarajat ja nämä tulevat jatkossakin toteutumaan.
Henkilöstöjaosto hyväksyi työaikakorvausten maksupäivää koskevan muutosehdotuksen.
Fiilismittarin tulokset samansuuntaisia edellisen kyselyn kanssa
Vuoden 2023 viimeinen kysely toteutettiin 16.–23.12.2024, ja vastausprosentiksi muodostui 28.
Kyselyssä suositteluarvoksi muodostui -10. Yhteinen tavoite on saada suositteluarvo positiiviseksi ja monessa yksikössä tämä toteutuukin jo nykyisellään.
Esihenkilöitä kannustetaan käsittelemään kyselyn tuloksia yksiköissään.
Yhteistyö yhteistoimintaelimen henkilöstöedustajien kanssa
Muiden käsiteltävien asioiden lisäksi henkilöstöjaosto kuuli kokouksessaan myös yhteistoimintaelimen henkilöstöedustajien esittäytymiset. Tapaamisessa keskusteltiin lisäksi yhteistyön tiivistämisestä tulevaisuudessa henkilöstöjaoston ja henkilöstöedustajien kesken.