Digipalveluiden luvut 2024 – pirkanmaalaiset ovat ottaneet digitaaliset palvelut omakseen

Digitaalinen asiointi lisääntyi vuonna 2024 kaikissa Pirkanmaan hyvinvointialueen digipalveluissa. Lähes puolet pirkanmaalaisista on jo rekisteröitynyt OmaPirha-palveluun.

Uutinen
Pirkanmaan hyvinvointialueen digipalveluiden vuoden 2024 luvut.

Digipalveluiden luvut vuodelta 2024. Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi. 

OmaPirhan käyntimäärät nousussa

Lähes puolet pirkanmaalaisista on rekisteröitynyt OmaPirhaan. 

–  Asukkaat ovat löytäneet OmaPirhan, ja erityisesti influenssa- ja koronarokotusten ajanvarausten auettua kirjautuneiden määrä kasvoi huomattavasti. Käyntimäärä kasvoi vuoden 2024 aikana kaksinkertaiseksi, iloitsee digipalveluiden hankepäällikkö Taru Manner Pirkanmaan hyvinvointialueelta.

Tutustu oman asuinkuntasi OmaPirhan digitaalisiin palveluihin

Digiklinikan palvelut tavoittavat jo yli 100 000 käyttäjää

Myös OmaPirha Digiklinikka on otettu lämpimästi vastaan sen avauduttua toukokuussa 2024. Digiklinikalle on rekisteröitynyt yli 106 000 käyttäjää, ja sinne otettiin viime vuonna yhteyttä keskimäärin 17 000 kertaa kuukaudessa. Hoitajat ja lääkärit ratkaisivat 60 % yhteydenotoista jo digiklinikalla, ja lopuissa asiakkaan oman sosiaali- ja terveysaseman ammattilaiset jatkoivat hoitoa. 

Digiklinikka palvelee kaikkia pirkanmaalaisia joka päivä kello 8–22. Palvelu on helppo ja nopea tapa hoitaa terveysasioita. 

Tutustu digiklinikkaan

Kotihoito on Pirkanmaan hyvinvointialueen digitalisoitunein palvelu

Kotihoidon etähoiva korvaa tuhansia kotikäyntejä joka kuukausi. Kotihoito voi olla myös etähoivaa, jolloin osa hoitajan käynneistä toteutetaan etäkäynteinä ja lääkeautomaatit auttavat asiakasta ottamaan lääkkeensä itsenäisesti, turvallisesti ja oikea-aikaisesti. Kotihoidon etäkäyntejä tehtiin viime vuonna 168 000 kertaa. 

Kotihoidon palveluiden piirissä olevien asiakkaiden palveluntarve kasvaa lähivuosina entisestään, ja etähoivalla vastataan hoivahenkilöstön riittävyyden haasteeseen. Hoitajan fyysisen käynnin sijaan lääkkeet voidaan nyt antaa automaatilla tai terveyttä seurata videopuhelun kautta. Etäkäyntilaitteiden ja lääkeautomaattien avulla on voitu korvata jo arviolta 50 000 fyysistä kotikäyntiä kuukaudessa. Näitä vapautuneita aikoja voidaan kohdistaa eniten apua tarvitseville asiakkaille.

Tutustu ikääntyneiden palveluihin

Yhä useampi valitsi vuonna 2024 digitaalisen palvelun

  • OmaPirha-palveluun oli vuoden 2024 loppuun mennessä rekisteröitynyt 243 000 käyttäjää. Sinne kirjauduttiin 330 000 kertaa, ja siellä täytettiin 11 000 digitaalista yhteydenotto- ja esitietolomaketta. OmaPirhan käyttö kasvoi 61 %, ja täytettyjen digitaalisia lomakkeiden määrä kasvoi 49 % vuoteen 2023 verrattuna.
  • OmaPirha Digiklinikalle oli rekisteröitynyt 2.5.2024 alkaen vuoden 2024 loppuun mennessä 106 000 kävijää, ja siellä käytiin 138 000 keskustelua.
  • Pirha.fi-verkkosivuilla käytiin 5 miljoonaa kertaa. Pirha.fi-sivujen Pirbotin kanssa aloitettiin 114 000 keskustelua ja ammattilaisen kanssa 21 000 nimetöntä chat-keskustelua. 
  • Chat-keskustelujen määrä kasvoi 521 % vuoteen 2023 verrattuna, kun huomioidaan digiklinikan ja nimettömän asioinnin chatit.
  • OmaTays-palveluun oli vuoden 2024 loppuun mennessä rekisteröitynyt 265 000 käyttäjää.
  • Kotihoidon etäkäyntejä tehtiin 168 000 kertaa.
  • Videovastaanotoilla käytiin 14 000 kertaa, joka 32 % enemmän kuin edellisenä vuotena. 

Toimintaa kehitetään osittain Suomen kestävän kasvun ohjelman (RRP) Hoitoon pikaisesti Pirkanmaalla uusilla toimintavoilla (HOPPU) -hankkeessa. Hanke saa rahoituksensa Euroopan unionin kertaluonteisesta elpymisvälineestä (Next Generation EU). Suomen kestävän kasvun ohjelmalla tuetaan ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää kasvua.

Euroopan unionin lippu. Euroopan unionin rahoittama NextGenerationEU.

Tuoreimmat ajankohtaiset