Murupolku

Readspeaker

Tays Pitkäniemi

Tays Pitkäniemi

Tutkimme ja hoidamme valtaosan Tampereen yliopistollisen sairaalan psykiatrisista potilaista Nokialla sijaitsevassa Pitkäniemen sairaalassa. Psykiatrinen hoito siirtyy alkuvuonna 2024 Tays Keskussairalan kampukselle. Pitkäniemen alueella sijaitsee myös kehitysvammapalvelujen yksiköitä. 

Tays Pitkänimen päärakennukseen käynti ajotieltä päin.
 

Tays Pitkäniemi - yhteystiedot - nosto

Yhteystiedot

Puhelunvälitys 03 311 612, Faksi 03 311 63610, Katuosoite Pitkäniemen sairaala, 33380 Nokia, Postiosoite Tampereen yliopistollinen sairaala, Pitkäniemen sairaala, 33380 Pitkäniemi

Kysy! Tays Pitkäniemen neuvonta hallintorakennuksessa palvelee arkisin kello 8–15.30. Neuvonnan puhelinnumero on 03 311 63540.

Saapumisohjeet

Sairaala sijaitsee Nokialla. Pitkäniemen sairaalaan kuljetaan Sarpatintieltä Keskiportintielle, josta käännytään Pitkäniementielle. Sairaalan hallintorakennus sijaitsee Pitkäniementien päässä.

Tays Pitkäniemi - kartta + pysäköinti - haitari

Hyvä tietää!

Katso, missä rakennuksessa eri osastot, poliklinikat ja toimipisteet sijaitsevat:

Pitkäniemen sairaalan alueella on useita pysäköintialueita. Asiakaspysäköinti on maksutonta.

Pitkäniemen sairaalan tilavassa Voimala-ravintolassa on tarjolla lounas arkipäivisin kello 10.30-13.30. Monipuoliseen, päivittäin vaihtuvaan valikoimaamme kuuluvat lounas, keittolounas, ruokaisa salaatti ja jälkiruoka. 

Voimala-ravintola sijaitsee ravintokeskuksen yhteydessä, heti sairaala-alueelle tultaessa tien oikealla puolella. Ruokailemaan ovat tervetulleita henkilökunnan lisäksi potilaat ja heidän läheisensä sekä sairaalan vieraat. Ravintolan palvelut tuottaa Pirkanmaan Voimia.

Vastuuhenkilö:
Ruokapalveluesimies Heli Viitamäki
Puhelin 044 431 4058

Pitkäniemen sairaala-alueen keskellä on aina ollut kirkko. Arkipäivisin kirkko on avoinna niin sairaalan potilaiden, omaisten kuin henkilökunnankin henkilökohtaista hiljentymistä varten klo 8-15.30. Olet lämpimästi tervetullut Pitkäniemen kirkkoon!

Kirkossa pidetään jumalanpalveluksia, joiden ajankohdista tiedotetaan erikseen. Niihin ovat tervetulleita potilaat, omaiset ja henkilökunnan edustajat. Kirkkotilaisuuksien toteuttamisesta vastaavat myös ympäristöseurakuntien työntekijät omalla vuorollaan.

Kirkko kylän keskellä

Pitkäniemen sairaala on elämisen ja hoidon kylä, jonka keskellä on aina ollut kirkko. Hallintola-talon toisessa kerroksessa sijaitseva kirkko on vihitty käyttöönsä 27.10.1901.

Jo sata vuotta sitten hoitoajatteluun kuului käsitys ihmisestä kokonaisuutena. Paranemiseen ajateltiin kuuluvan ihmisen oman mielen eheytymisen ohella lähimmäissuhteiden ja jumalasuhteen hoitaminen.

Kirkon alttaritauluna on vuonna 1996 lahjoituksena saatu nokialaisen taiteilijan Osmo Rauhalan kolmiosainen teos "Toivo". Aikaisemmin alttaritauluna oli Pitkäniemen ensimmäisen ylihoitajan Agnes Von Pfalerin lyijytyö ”Ristin juurella”, minkä paikka on nykyisin kirkon vasemmalla sivuseinällä. Kirkkosalin takaosan ikkunan lyijylasityö "Kristuspuu" koostuu 2000 osasta. Teema on sairaalassa hoidettavana olleen potilaan hahmottelema ja työ on valmistettu sairaalassa.

Yhteystiedot

Pitkäniemen sairaala
33380 Nokia

Sijainti
Sairaalakirkko sijaitsee Talo 1:ssä Hallintola-rakennuksen 2. kerroksessa. Rakennuksessa ei ole hissiä.
Pitkäniemen alueen kartta

Postiosoite
Pitkäniemen sairaala
Sairaalakirkko, Talo 1
33380 Pitkäniemi

Yhteyshenkilö: Elina Kaunisto
Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@pirha.fi

Tays Pitkäniemi - sinua saattaisi kiinnostaa - linkki

Sairaalat - Tays -sivut - nosto

Hoitaja asettaa potilaalle käteen hoitolaitetta.

Etsitkö sairaaloiden palveluja?

Toimipistehakemisto - taustaväritön

Toimipistehakemisto

Hae palvelupaikkoja.