Valikkonäyttö
Vammaisten ja kehitysvammaisten perhehoito
Vammaisten ja kehitysvammaisten perhehoito
Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget
Perhehoidossa hoitosi ja huolenpitosi järjestetään perhehoitajan kotona tai omassa kodissasi. Perhehoito voi kestää muutaman tunnin, päivän tai sovitun jakson ajan. Perhekotiin voi myös muuttaa pysyvästi asumaan yli 18-vuotias henkilö. Perhehoidossa on enintään 4–7 asiakasta samaan aikaan.
Perhehoito voi soveltua sinulle, jos et tarvitse kahden ihmisen apua arjen toimissasi ja pärjäät yöllä ilman säännöllistä apua.
Perhehoidossa on monia etuja:
- Sinulla on mahdollisuus läheisiin ihmissuhteisiin.
- Voit elää turvallista perhe-elämää tavallisessa kodissa, jossa sinua hoitaa aina sama hoitaja.
- Saat yksilöllistä hoivaa ja huolenpitoa.
- Voit myös osallistua perheen arkeen omien voimavarojesi ja kiinnostuksesi mukaan.
Osavuorokautinen perhehoito
Osavuorokautisessa perhehoidossa ollaan 3–6 tuntia. Perhehoito voidaan järjestää perhehoitajan kotona tai omassa kodissasi. Perhehoitoa voidaan käyttää omaishoidon tuen vapaan järjestämiseksi tai perheesi tueksi.
Tilapäinen perhehoito
Tilapäisen perhehoidon kesto on yli 6 tuntia. Tällöin olet perhehoidossa etukäteen sovitun ajanjakson.
Tilapäisen perhehoidon jaksojen aikana asut pääsääntöisesti perhehoitajan kotona. Perhehoitoa voidaan käyttää omaishoidon tuen vapaan järjestämiseksi tai perheesi tueksi.
Pitkäaikainen perhehoito
Pitkäaikainen perhehoito on jatkuvaa perhehoitoa. Se tarkoittaa, että muutat pysyvästi perhehoitajan luokse. Pitkäaikainen perhehoito voi olla vaihtoehto muille asumisen palveluille.
Toimi näin
Perhehoitoon hakeudutaan oman työntekijäsi kautta, kuten asiakasohjaajan tai vammaissosiaalityön kautta. Jos olet uusi asiakas, ota yhteyttä ensin palveluneuvontaan.
Lisätietoa palvelusta saa perhehoidon yksiköstä: perhehoidonyksikko@pirha.fi.
Kenelle palvelu on tarkoitettu?
Voit saada perhehoitoa, jos palvelutarpeen selvityksen perusteella vammaisten perhehoidon edellytykset täyttyvät ja perhehoito on sopiva tapa järjestää hoitosi.
Maksaako palvelu?
Palvelu on maksullinen.
Palvelusta peritään Pirkanmaan hyvinvointialueen määrittelemä asiakasmaksu.
Pirha 2.0 PTV Kuntavalinta Widget
Hae paikkakunnan mukaan
Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget
Asioi digitaalisesti
Kun valitset paikkakunnan, tiedät kuinka asioida digitaalisesti.
OmaPirhassa voit asiointikunnastasi riippuen tehdä esimerkiksi digitaalisia ajanvarauksia, täyttää yhteydenotto- ja esitietolomakkeita sekä tietopyyntöjä.
Asiointi edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kun asioit palvelussa ensimmäisen kerran, sinun tulee hyväksyä palvelun käyttöehdot ja tarkistaa omat tietosi. Osassa palveluista sinun on myös mahdollista asioida läheisesi puolesta.
OmaPirhan kautta käytössäsi on myös digiklinikka, jonka kautta voit helposti ja nopeasti olla yhteydessä ammattilaiseen erilaisissa terveysasioissa.
Huom!
- OmaPirhan terveyspalveluissa on 15.11. kello 15 - 18.11. kello 12 käyttökatko, joka koskee Akaan, Lempäälän, Oriveden, Punkalaitumen, Sastamalan, Tampereen, Urjalan, Valkeakosken ja Ylöjärven asukkaita. He eivät voi katkon aikana tarkastella omia terveyspalvelujen ajanvarauksiaan, varata uusia aikoja eivätkä lähettää viestejä OmaPirhassa. Katko ei koske suun terveydenhuollon eikä sosiaalihuollon palveluja.
Soita
Kun valitset paikkakunnan, saat esiin etsimäsi puhelinnumerot.
Palveluneuvonnasta (entinen Kotitori) saat yleistä neuvontaa ja opastusta hyvinvointialueen palvelujen käyttöön. Palveluneuvontaan voivat olla yhteydessä kaikki pirkanmaalaiset, jotka etsivät tietoa hyvinvointialueen palveluista ja niihin hakeutumisesta.
Palveluneuvonnassa opastetaan erityisesti ikääntyneitä ja vammaisia sekä päihde- ja mielenterveysasiakkaita ja heidän läheisiään. Neuvontaa ja ohjausta tarjotaan myös lasten, nuorten, perheiden ja työikäisten palveluista. Palveluneuvonnassa ei voi hoitaa terveysasioita tai esimerkiksi ajanvarauksia terveyspalveluihin.
Saat ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi
- kotona asumista tukevista yksityisistä, hyvinvointialueen ja kolmannen sektorin palveluista sekä järjestöjen toiminnasta
- asumisen vaihtoehdoista
- Kelan etuuksista
- apuvälineistä, digitaalisista palveluista
- liikkumisesta
- taloudellisista etuuksista
- harrastus- ja virkistysmahdollisuuksista
- neuvontaa hyvinvointiteknologiasta
Puhelinnumerot
040 733 3949
, Palveluneuvonta
Perhehoidon yksikkö vastaa ikäihmisille, kehitysvammaisille sekä erityistä tukea tarvitseville lapsille, nuorille ja aikuisille tarkoitetusta perhehoidosta.
Sekä asiakkaat että työntekijät voivat ottaa keskukseen puhelimitse yhteyttä kysyäkseen ohjausta ja neuvontaa palveluihin liittyvissä asioissa.
Puhelinnumerot
03 384 5710
Löydä lisätietoa verkosta
Kun valitset paikkakunnan, näet mistä löydät lisätietoa.
Lisätietoa palveluneuvonnasta löydät oheisilta verkkosivuilta.
Saat yhteyden palveluneuvontaan chat-palvelun kautta. Chat-palveluun pääset sivun oikean alalaidan punaisesta puhekuplasta, josta Pirbotti ohjaa sinua eteenpäin.
Tuloksia ei löytynyt.
Pirkanmaan omais- ja perhehoidon sekä henkilökohtaisen avun keskus - linkki keskuksen sivulle
Sinua saattaisi kiinnostaa
Päivitetty 18.11.2024