Valikkonäyttö
Asunnon muutostyöt
Asunnon muutostyöt
Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget
Jos asuntoosi täytyy tehdä muutostöitä tai sinne täytyy asentaa kiinteitä apuvälineitä, voit saada korvausta näistä aiheutuviin kustannuksiin. Asunto voidaan muuttaa esimerkiksi sellaiseksi, että siellä voi liikkua pyörätuolilla.
Asunnon muutostöinä korvataan vamman tai sairauden vaatimat välttämättömät muutostyöt asunnossa ja sen välittömässä lähiympäristössä. Tällaisia muutostöitä ovat esimerkiksi ovien leventäminen, kynnysten poistaminen tai kynnysluiskan ja tukikahvojen asentaminen. Asunnon peruskorjaustoimenpiteet eivät kuulu korvauksen piiriin. Asuntoon kuuluvia välineitä ja laitteita ovat kiinteästi asennettavat välineet/laitteet, kuten ovenavaus- ja nostolaitteet sekä ulos asennettavat luiskat.
Vammaispalvelutoimiston sosiaalityöntekijä tekee päätöksen asunnon muutostyöstä tai apuvälineistä ja laitteista ja toimittaa tilauksen Alueelliseen apuvälinekeskukseen. Apuvälinekeskus vastaa muutostöiden tekemisestä. Tarvittaessa sinun tulee hankkia lupa muutostöihin asunnon omistajalta tai isännöitsijältä ja sopia muutostyön ajankohdasta sekä valvonnasta.
Toimi näin
Kun tarvitset tietoa ja neuvontaa vammaispalveluihin liittyen, ota ensisijaisesti yhteyttä palveluneuvontaan puhelimitse, sähköpostitse tai chat-palvelussa.
Jos olet jo jättänyt hakemuksen vammaispalveluihin tai olet jo vammaispalvelujen asiakas, voit olla tarvittaessa suoraan yhteydessä alueesi vammaispalveluihin.
Tee hakemus asunnon muutostöistä vammaispalveluiden keskitettyyn hakemusten vastaanottoon. Liitä hakemukseen terveydenhuollon asiantuntijan lausunto (esim. lääkäri, fysioterapeutti, toimintaterapeutti). Lausunnossa tulee olla kuvattuna vammasi tai pitkäaikainen sairautesi ja sen aiheuttama haitta päivittäisiin toimiin. Näkövammaisen henkilön tulee toimittaa Taysin Silmäkeskuksen kuntoutusohjaajan lausunto ja kuulovammaisen henkilön Taysin Kuulokeskuksen kuntoutusohjaajan lausunto.
Jos olet itse teetättänyt muutostyöt, voit hakea korvausta asunnon muutostöistä myös jälkikäteen kuuden (6) kuukauden kuluessa kustannusten syntymisestä. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan tositteet tehtyjen muutostöiden kustannuksista.
Hakemus vammaispalvelulain mukaisesta palvelusta
Hakemuslomake
Voit täyttää tulostettavan hakemuksen vammaispalvelulain mukaisesta palvelusta. Postita täytetty hakemus oman kuntasi vammaispalveluun. Postitusosoitteen löydät sivun alareunasta Palvelupaikka-kohdasta, kun valitset valikosta kotikuntasi.
Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget
Kenelle palvelu on tarkoitettu?
Asunnon muutostöitä ja apuvälineitä myönnetään, jos olet vaikeavammainen eli sinulla on pitkäaikainen vamma tai sairaus, joka aiheuttaa erityisiä vaikeuksia liikkumiseen ja omatoimiseen suoriutumiseen vakituisessa asunnossasi. Voit saada korvauksen vain välttämättömiksi ja kohtuullisiksi katsotuista muutostöiden kuluista.
Maksaako palvelu?
Palvelu on maksuton.
Pirha 2.0 PTV Kuntavalinta Widget
Hae paikkakunnan mukaan
Pirha 2.0 PTV Joustava Asiointikanava Widget
Asioi digitaalisesti
Kun valitset paikkakunnan, tiedät kuinka asioida digitaalisesti.
OmaPirhassa voit asiointikunnastasi riippuen tehdä esimerkiksi digitaalisia ajanvarauksia, täyttää yhteydenotto- ja esitietolomakkeita sekä tietopyyntöjä.
Asiointi edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kun asioit palvelussa ensimmäisen kerran, sinun tulee hyväksyä palvelun käyttöehdot ja tarkistaa omat tietosi. Osassa palveluista sinun on myös mahdollista asioida läheisesi puolesta.
OmaPirhan kautta käytössäsi on myös digiklinikka, jonka kautta voit helposti ja nopeasti olla yhteydessä ammattilaiseen erilaisissa terveysasioissa.
Soita
Kun valitset paikkakunnan, saat esiin etsimäsi puhelinnumerot.
Palveluneuvonnasta (entinen Kotitori) saat yleistä neuvontaa ja opastusta hyvinvointialueen palvelujen käyttöön. Palveluneuvontaan voivat olla yhteydessä kaikki pirkanmaalaiset, jotka etsivät tietoa hyvinvointialueen palveluista ja niihin hakeutumisesta.
Palveluneuvonnassa opastetaan erityisesti ikääntyneitä ja vammaisia sekä päihde- ja mielenterveysasiakkaita ja heidän läheisiään. Neuvontaa ja ohjausta tarjotaan myös lasten, nuorten, perheiden ja työikäisten palveluista. Palveluneuvonnassa ei voi hoitaa terveysasioita tai esimerkiksi ajanvarauksia terveyspalveluihin.
Saat ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi
- kotona asumista tukevista yksityisistä, hyvinvointialueen ja kolmannen sektorin palveluista sekä järjestöjen toiminnasta
- asumisen vaihtoehdoista
- Kelan etuuksista
- apuvälineistä, digitaalisista palveluista
- liikkumisesta
- taloudellisista etuuksista
- harrastus- ja virkistysmahdollisuuksista
- neuvontaa hyvinvointiteknologiasta
Puhelinnumerot
040 733 3949
, Palveluneuvonta
Katso toimipisteet
Kun valitset paikkakunnan, saat tietää palvelupaikat.
Kuntoutus- ja sosiaalipalvelut, Ikaalinen
Käyntiosoite:
Silkintie 3, 39500 IKAALINEN
Postiosoite:
PL 45, 39500 IKAALINEN
- Vammaispalvelujen postiosoite
Vammaispalveluiden työntekijät ovat tavattavissa ajanvarauksella.
Vammaispalvelulain mukaisten palveluluiden hakemukset voi myös toimittaa sosiaalitoimistoon tai sosiaalitoimiston postilaatikkoon (os. Silkintie 3, Ikaalinen).
Lempäälän sosiaali- ja terveysasema
Käyntiosoite:
Himminpolku 6, 37500 LEMPÄÄLÄ
Vammaispalvelut sijaitsevat Lempäälän terveysaseman 2. kerroksessa. Vammaispalveluiden työntekijät ovat tavattavissa ajanvarauksella.
Käyntiosoite:
Parkanontie 37, 39700 PARKANO
Postiosoite:
PL 14, 39701 PARKANO
- Vammaispalvelujen kirjeposti
Käyntiosoite:
Ruovedentie 30, 34600 RUOVESI
Postiosoite:
Ruovedentie 30, 34600 RUOVESI
Vammaispalveluiden työntekijät ovat tavattavissa ajanvarauksella.
Puhelinnumerot03 486 111 , Vaihde, arkisin klo 9-11 ja 12-15
Käyntiosoite:
Ruovedentie 56, 34600 RUOVESI
Ruoveden asukkaiden hakemukset toimitetaan Pirkkalan vammaispalvelutoimistoon osoitteeseen: Vammaissosiaalityö/Ruovesi, Suupankuja 3, 33960 Pirkkala.
Kotikäynnit ja tapaamiset sovitusti Ruovedellä.
Puhelinnumerot044 715 2101 , Sosiaaliohjaaja
Käyntiosoite:
Virtaintie 26, 34800 VIRRAT
Virtain asukkaiden hakemukset toimitetaan Pirkkalan vammaispalvelutoimistoon osoitteeseen: Vammaissosiaalityö/Virrat, Suupankuja 3, 33960 Pirkkala.
Kotikäynnit ja tapaamiset sovitusti Virroilla.
Puhelinnumerot044 715 2101 , Sosiaaliohjaaja
Löydä lisätietoa verkosta
Kun valitset paikkakunnan, näet mistä löydät lisätietoa.
Lisätietoa palveluneuvonnasta löydät oheisilta verkkosivuilta.
Saat yhteyden palveluneuvontaan chat-palvelun kautta. Chat-palveluun pääset sivun oikean alalaidan punaisesta puhekuplasta, josta Pirbotti ohjaa sinua eteenpäin.
Tuloksia ei löytynyt.
Päivitetty 31.10.2024