Murupolku

Muokkaus estetty käyttäjäksi tekeytyneenä!

Readspeaker

Muokkaus estetty käyttäjäksi tekeytyneenä!

Valikkonäyttö

Muokkaus estetty käyttäjäksi tekeytyneenä!

Lääkärin ja hoitajan vastaanotot

Muokkaus estetty käyttäjäksi tekeytyneenä!

Lääkärin ja hoitajan vastaanotot

Lääkärin ja hoitajan vastaanotot - hoidon tarpeen arviointi - nosto

Muokkaus estetty käyttäjäksi tekeytyneenä!

Hoidon tarpeen arviointi

Kun tarvitset apua terveyteen liittyvissä asioissa, ole ensisijaisesti yhteydessä omaan sosiaali- ja terveysasemaasi.

Terveydenhuollon ammattilainen tekee ensimmäisen yhteydenoton aikana vointisi ja oireidesi perusteella arvion tilanteestasi ja ohjaa sinut tarvittaessa jatkotutkimuksiin ja -hoitoon oikealle ammattilaiselle.

Joskus hoidoksi riittää puhelimessa tai chatissa annettu ohjaus.

Pirha 2.0 PTV Palvelu Widget

Muokkaus estetty käyttäjäksi tekeytyneenä!

Sosiaali- ja terveysasemien vastaanotoilla työskentelee lääkäreitä, hoitajia ja mielenterveys- ja päihdehoidon ammattilaisia. He palvelevat sinua puhelimessa ja sähköisesti etänä tai vastaanotolla kasvokkain. Joissain tilanteissa sinut voidaan ohjata ottamaan yhteyttä myös työterveyshuoltoon tai hakeutumaan yksityiselle lääkäriasemalle.

Digiklinikan vastaanotoilla työskentelee hoitajia ja lääkäreitä.

Ottaessasi yhteyttä hoitaja arvioi digiklinikan chatissa, puhelimessa tai vastaanotolla hoidon tarvettasi. Arvion perusteella saat ohjausta tai sinulle varataan aika lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen vastaanotolle. Voit yhteyttä ottaessasi jättää reseptin uusimispyynnön, jos et pysty uusimaan reseptiä Omakanta-verkkopalvelussa.

Vastaanotolla hoitaja seuraa pitkäaikaisia sairauksia, toteuttaa lääkärin määräämiä lääkehoitoja tai tekee erilaisia toimenpiteitä, kuten poistaa ompeleita ja hoitaa haavoja. Hoitaja tukee terveyden edistämistä ja sairauksien ennaltaehkäisyä sekä rokottaa ja ohjaa toimenpiteisiin valmistautumisessa. Tarvittaessa hoitaja voi kirjoittaa muutaman päivän sairauslomaa.

Yleislääkäri vastaa hoitosi koordinoinnista. Vastaanotolla lääkäri arvioi oireitasi ja terveydentilaasi ja tekee keskustelun, havaintojen ja tutkimusten perusteella yhdessä sinun kanssasi jatkohoitosuunnitelman. Lääkäri kirjoittaa myös lääkärintodistuksia.

Jos lapsesi sairastuu, saat tarvittaessa todistuksen sairaan lapsen hoitamiseksi sosiaali- ja terveysasemaltasi tai neuvolasta.

Sosiaali- ja terveysasemien mielenterveys- ja päihdehoidontiimiltä saat apua mielenterveyden haasteisiin ja päihdeongelmiin, kuten lieviin ja keskivaikeisiin masennustiloihin, erilaisiin riippuvuuksiin, jännittämiseen ja paniikkiongelmiin sekä elämäntilannekriiseihin.

Toimi näin

Ole yhteydessä terveyspalveluihin digiklinikan kautta, sähköisesti tai puhelimitse. Tarvittaessa voit myös asioida sosiaali- ja terveysaseman tai lähiaseman palvelupisteellä.

Ota yhteyttä siihen sosiaali- ja terveysasemaan, jonka asiakas olet. Tilanteesi kiireellisyys arvioidaan yhteydenottosi perusteella.

Jos asiasi on kiireellinen, ota yhteyttä digiklinikalle tai oman sosiaali- ja terveysasemasi kiirevastaanottoon. Jos oma sosiaali- ja terveysasemasi on kiinni, ota yhteyttä päivystysapuun numeroon 116117 tai hätätilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112

Pirha 2.0 PTV Kuntavalinta Widget

Muokkaus estetty käyttäjäksi tekeytyneenä!

Hae paikkakunnan mukaan

Lääkärin ja hoitajan vastaanotot - kiireellinen hoito terveysasemilla ja kiirevastaanotoilla - nosto

Muokkaus estetty käyttäjäksi tekeytyneenä!

Kiireellinen hoito

Saat kiireellistä hoitoa arkipäivisin asuinalueesi sosiaali- ja terveysasemalta, virka-ajan ulkopuolella ja pyhäpäivinä keskitetyistä kiirevastaanottopisteistä.

2.0 Hiusviivaerotin

Muokkaus estetty käyttäjäksi tekeytyneenä!

Lääkärin ja hoitajan vastaanotot - lisätietoa - haitari

Muokkaus estetty käyttäjäksi tekeytyneenä!

Lisätietoa sosiaali- ja terveysaseman palveluista

Mistä löydän tietoa hoitoajoista? Mitä lääkärissä käynti maksaa? Kuinka uusin reseptini?

Terveydenhuollon ammattilainen juttelee kahden asiakkaan kanssa terveysaseman aulassa ison ikkunan edessä.

Reseptien uusiminen on tarpeen, kun lääkäri on määrännyt lääkkeen pitkäaikaiseen tai toistuvaan käyttöön. Kun sinulle määrätty lääke on loppumassa tai resepti on vanhentumassa, sinun on mahdollista tehdä reseptin uusimispyyntö.

Voit uusia reseptisi lääkärin vastaanoton yhteydessä, jolloin uusi resepti tulee voimaan välittömästi. Jos reseptin uusiminen ei vaadi lääkärin tapaamista, voit pyytää reseptin uusimista sosiaali- ja terveysasemaltasi, apteekista tai sähköisesti OmaKanta-palvelussa.

Voit myös pyytää apteekkia välittämään reseptin uusimispyynnön sille taholle tai henkilölle, joka on kirjoittanut reseptin.

Huomioithan, että sähköisen reseptin uusimisen käsittelyaika on kahdeksan päivää pyynnöstä.

Saatat tarvita todistuksen esimerkiksi ajokorttia tai sairauspoissaoloja varten. 

Voit perua lääkärin tai hoitajan vastaanotolle varatun ajan soittamalla sosiaali- ja terveysasemasi hoidon tarpeen arviointi-, neuvonta- ja ajanvarausnumeroon. 

Lisäksi voit perua ajan tekstiviestillä, jos aikasi on varattu Akaan, Hämeenkyrön, Kangasalan, Ruutanan, Sahalahden, Vatialan, Lempäälän, Sastamalan, Urjalan tai Ylöjärven sosiaali- ja terveysasemalle. Monilla sosiaali- ja terveysasemilla ajan voi perua myös OmaPirhassa (sähköinen asiointi).

Ajan saat peruttua myös käymällä paikan päällä sosiaali- ja terveysasemalla. Poikkeuksia ovat Kurun, Luopioisten ja Punkalaitumen lähiasiointipisteet, joissa ei ole asiakaspalvelupistettä.

Lääkärien ja hoitajien lisäksi sosiaali- ja terveysasemilla ovat käytettävissäsi muun muassa mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiantuntijat.

Sosiaali- ja terveysasemalla mielenterveys- ja päihdetyötä tehdään vastaanottopalvelujen ja mielenterveys- ja päihdetiimin yhteistyönä. 

Asiakasmaksusivuilta löydät tietoa asiakasmaksuistamme, maksukatosta ja maksujen alentamisesta.

Kiireelliseen hoitoon pitää päästä heti. Kiireettömään hoitoon pääsylle eli hoitotakuulle on erilaisia aikarajoja.

Tietoa kiireettömään hoitoon pääsystä Pirkanmaan hyvinvointialueella:

Julkisen terveydenhuollon asiakkaana voit itse valita sosiaali- ja terveysaseman mistä tahansa Suomessa. Sosiaali- ja terveysaseman vaihto edellyttää kirjallisen ilmoituksen tekemistä. 

Elintapaneuvonnan avulla tuetaan hyvinvointiasi ja terveyttäsi. Voit yhdessä ammattilaisen kanssa pohtia erilaisia pieniä tavoitteita elintapojesi muutokseen. Elintapaneuvonta lähtee tilanteesi alkukartoituksesta.

Omahoidon neuvonnasta saat terveydenhuollon ammattilaisten tukea ja apua omahoidon tueksi. Tällaisia ovat esimerkiksi ravitsemus, liikunta, painonhallinta, lääkitys, apu- ja hoitovälineiden käyttö.

Insuliinihoitoinen diabetes vaatii päivittäistä verensokerin seurantaa ja insuliinihoidon säätämistä. Käytössäsi on tiivis tietopaketti insuliinihoitoisen diabeteksen omahoidon tueksi.

Hoitajan ja lääkärin vastaanotot - esitietolomake - nosto

Muokkaus estetty käyttäjäksi tekeytyneenä!

Huom!

Oletko tulossa vastaanotolle terveys- ja hoitosuunnitelman tekoa varten? Täytä esitietolomake:

2.0 Hiusviivaerotin

Muokkaus estetty käyttäjäksi tekeytyneenä!

Lääkärin ja hoitajan vastaanotot - lisätietolinkit

Muokkaus estetty käyttäjäksi tekeytyneenä!

Digiklinikka - nosto

Muokkaus estetty käyttäjäksi tekeytyneenä!

Digiklinikka palvelee joka päivä kello 8–22

Mobiilisovelluksella tai verkkosivuilla käytettävä digiklinikka on helppo ja nopea tapa olla yhteydessä hoitajaan tai lääkäriin.

Terveyspalvelut - kesän poikkeusaukiolot nosto

Muokkaus estetty käyttäjäksi tekeytyneenä!
Koivun oksia taivasta vasten.

Kesän poikkeusaukioloajat

Kesällä osa palveluistamme on kiinni.