Lasten tehohoito
Tehohoitoa tai tehovalvontahoitoa tarvitsee kriittisesti sairas lapsipotilas, jolla on äkillinen, tilapäinen, henkeä uhkaava yhden tai useamman elintoiminnon häiriö. Tehohoidon tarve voi johtua esimerkiksi vakavasta sairaudesta tai onnettomuudesta. Tehohoitoa tarvitaan myös joidenkin suurien leikkausten jälkeen.
Lasten ja nuorten tehohoitoa ja tehovalvontahoitoa vaativia tilanteita hoidetaan sekä teho-osastolla että lasten tehovalvontaosastolla. Teho-osastolla hoidetaan kaikenikäisiä potilaita kaikilta lääketieteen erikoisalueilta eli sekä aikuisia että lapsia. Sydänleikkauksissa olleita sekä vastasyntyneitä hoidetaan näihin erikoistuneissa yksiköissä.
Lapsi tai nuori voidaan siirtää tehohoitoon tai tehovalvontaan päivystyksestä, leikkaussalista, vuodeosastolta tai toisesta sairaalasta. Hoitojakso kestää keskimäärin 2,5 vuorokautta, mutta tilanteen mukaan se voi kestää jopa useita viikkoja.
Tehohoidossa hoidettavia tilanteita ovat esimerkiksi
- vaikeat infektiot
- eri syistä johtuva hengitysvajaus
- eri syistä johtuva verenkiertovajaus
- elvytyksen jälkihoito
- akuutti munuaisten toimintahäiriö
- aivoverenvuodot ja aivovammat
- myrkytykset
- vaikeat nestetasapainon häiriöt
Tehohoidon aikana lapsen vointia seurataan erilaisilla valvontalaitteilla ja elimistöä tuetaan ja hoidetaan esim. lääkkeillä ja hengityslaitteilla. Seuraamme sekä tutkimme lapsen ja nuoren vointia esimerkiksi laboratorio- ja kuvantamistutkimuksilla.
Kotiutuminen suoraan tehohoidosta on harvinaista ja todennäköistä on, että hoito jatkuu valvontaosastolla, vuodeosastolla tai toisessa sairaalassa.
Palvelun maksullisuus
Palvelu on maksullinen.
Soita
Lasten tehovalvontaosaston puhelinasiointi.
Puhelinnumerot
03 311 66313
, Toimisto
03 311 65435
, Tehohoitohuone
03 311 66264
, Osastonsihteeri
Tays Keskussairaalan teho-osaston puhelinasiointipalvelu.
Puhelinnumerot
03 311 66428
, Toimisto, potilastiedustelut
Faksi
03 311 65444
, Faksi
Avoinna 24/7
Tuloksia ei löytynyt.
Tuloksia ei löytynyt.
Päivitetty 27.12.2024