Violetin taustan edessä seisoo kaksi naista. Vasemmanpuoleisella on sininen työasu ja hän pitää kättä toisen naisen olkapäällä. Toisella naisella on kukallinen vaate. Molemmat hymyilevät. Kuvan vasemmassa laidassa on Pirhan tunnuskuva, jossa on sydän ja pisaran mallinen kuvio. Kuviossa lukee Pirkanmaan hyvinvointialue..

Tervetuloa opiskelijaksi Pirhan yksiköihin!

Tarjoamme opiskelijoille kiinnostavia harjoittelumahdollisuuksia ympäri vuoden. Harjoittelu on tavoitteellista ja ohjattua käytännön työhön osallistumista, jossa opetellaan työelämässä tarvittavia taitoja. Sitoutunut henkilökuntamme on tukenasi ja tarjoaa ohjausta työharjoittelu- ja työssäoppimisjaksoillasi.

Jos sinulla on harjoittelujakson toteuttamiseen liittyviä kysymyksiä, ota meihin yhteyttä sähköpostitse opiskelija.asiat@pirha.fi.

Näin haet harjoitteluun

Opiskeletko nuorisoasteella ja etsit harjoittelupaikkaa? Harjoittelupaikan järjestämisestä huolehtivat opettajat, jotka ottavat yhteyttä harjoittelupaikkoja tarjoaviin yksikköihin ja selvittävät harjoittelumahdollisuutta.

Jos olet aikuisopiskelija, voit huolehtia harjoittelupaikan etsimisestä itsenäisesti ja ottaa yhteyttä suoraan yksikköihimme. Varmista kuitenkin oman oppilaitoksesi opettajilta, miten sinun kannattaa toimia.  

Jos haluat sopia tutkintotilaisuudesta Pirkanmaan hyvinvointialueen yksikössä, ole ensin yhteydessä oman oppilaitoksesi opettajiin.

Tutustu harjoittelumahdollisuuksiin Kuntarekryssä

Oletko jo tutustunut harjoittelutarjontaamme Kuntarekryssä? Kuntarekrystä löydät muun muassa terveydenhuollon sihteereille sekä hallinnon ja tukipalvelujen aloilla toimiville opiskelijoille suunnatut harjoittelupaikat.

Katso kaikki avoimet harjoittelupaikkamme Kuntarekrystä ja jätä hakemus unelmiesi paikkaan!

Haluaisitko yhdistää opiskelun ja työssäkäynnin?

Oppisopimus on määräaikainen työsuhde ja koulutus tapahtuu pääosin työpaikalla käytännön työtehtävien parissa. Oppimista täydennetään oppilaitoksen oppimisympäristössä.

Suun terveydenhuollon osaamisalan oppisopimuksiin, laitoshuoltajaksi tai lähihoitajaksi voidaan hakea erillisellä rekrytoinnilla oppisopimusopiskelijoita, jotka pätevöityvät tehtävään määräaikaisella työ- ja oppisopimuksella. Sairaalahuolto tarjoaa kaikille pitkäaikaisille työntekijöille mahdollisuuden suorittaa laitoshuoltajan ammattitutkinnon oppisopimuksella.

Haku yksittäisiin oppisopimuspaikkoihin on toistaiseksi tauolla.

Jos haluat tietää lisää oppisopimuskoulutuksen yksityiskohdista, ota rohkeasti yhteyttä koordinaattori Katja Väisäseen.

Voit tutustua Pirkanmaan hyvinvointialueen harjoittelupaikkoihin Jobiili järjestelmässä ja varata itsellesi soveltuvan harjoittelujakson. Jobiili-harjoittelupaikkavarausjärjestelmä kokoaa yhteen sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkintoa suorittavien opiskelijoiden harjoittelupaikkatarjonnan.

Ammattikorkeakouluopiskelijat voivat suorittaa Pirkanmaan hyvinvointialueen yksiköissä eri pituisia harjoittelujaksoja opetussuunnitelmansa mukaisesti. Jakson toteutusta ohjaavat vastaavan koulutuksen saaneet ammattilaiset.

Voinko saada harjoittelustani palkkaa?

Se on mahdollista. 

Jotta voit suorittaa harjoittelusi palkkasuhteessa, sinun tulee opinnollistaa harjoittelujaksosi. Huomaathan, että sinulla tulee olla suoritettuna vähintään 60 opintopistettä. Tämän jälkeen voit toimia joko hoiva-avustajan tai lähihoitajan työnkuvan mukaisissa työtehtävissä. 

Kun olet suorittanut hyväksytysti 140 opintopistettä, voit toimia tilapäisesti sosiaali- ja terveysalan ammattinimikkeen mukaisissa sijaisuuksissa ja työtehtävissä. Opinnollistettavat harjoittelujaksot eivät löydy Jobiilista. Odotamme opiskelijoilta itseohjautuvuutta harjoittelupaikan löytämiseksi.

Ennen kuin harjoittelujaksosi opinnollistaminen on varmaa, sinun kannattaa selvittää asiaa hyvissä ajoin yhdessä jaksoasi ohjaavan opettajan, yksikön osastonhoitajan ja alueen ylihoitajan kanssa. 

Useissa Pirkanmaan hyvinvointialueen yksiköissä tarjotaan harjoittelumahdollisuuksia myös yliopistossa opintojaan suorittaville opiskelijoille. Harjoittelujaksoja on tarjolla esimerkiksi sosiaalityön, terveystieteiden ja psykologian alojen opiskelijoille. Avoimena olevat harjoittelupaikkamme julkaisemme Kuntarekryssä.

Katso kaikki avoimena olevat harjoittelupaikkamme Kuntarekrystä ja jätä harjoitteluhakemuksesi!

Opiskeletko lääketiedettä?

Jos opiskelet lääkäriksi, katso sivuiltamme lisätietoja lääketieteen opiskelijoiden ja lääkäreiden harjoittelusta.

Saanko palkkaa harjoittelustani?

Palkallinen harjoittelu on mahdollista, kun opintosi ovat edenneet maisterivaiheeseen. Muista mainita kiinnostuksestasi palkallisen harjoittelun suorittamiseen, kun haet harjoittelupaikkaa. Päätöksen palkan maksamisesta tekevät Pirkanmaan hyvinvointialueen palvelulinjojen henkilöstöasioiden päälliköt.

Huomaathan, että edellytämme kaikilta sosiaali- ja terveydenhuollon alan opiskelijoilta tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotesuojaa.

Sen mukaan opiskelijalla tulee olla:

  • rokotuksen tai sairastetun taudin tuottama suoja tuhkarokkoa ja vesirokkoa vastaan
  • rokotus influenssaa vastaan
  • rokotus hinkuyskää vastaan, jos hän menee toimipisteeseen, jossa hoidetaan jatkuvasti alle 12 kuukauden ikäisiä.

Tartuntatautien vakaville seurauksille alttiita henkilöitä ovat esimerkiksi raskaana olevat, alle 12 kuukauden ikäiset ja 65 vuotta täyttäneet sekä potilaat, joilla on elimistön puolustusjärjestelmää merkittävästi heikentävä vakava sairaus tai lääkitys.

Selvitä ajoissa, millaista suojaa edellytetään siinä yksikössä, mihin olet menossa harjoitteluun. Saat tarvitsemasi rokotukset maksutta opiskelijaterveydenhuollosta.

Ole hyvissä ajoin yhteydessä opiskelijaterveydenhuoltoon, jotta he ehtivät hankkia tarvittavat rokotteet. Ota huomioon, että rokotesuojasi on oltava kunnossa ennen työharjoittelun alkua.

Lisätietoja opiskelijoiden rokotuksista löydät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta

Onko opinnäytetyön tekeminen ajankohtaista?

Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille ajankohtaisia opinnäytetyöaiheita. Yksikköihimme tehdään vuosittain useita ammattikorkeakoulu- tai yliopistotasoisia opinnäytetöitä.

Aiheet ovat työelämälähtöisiä ja tutkimuksellisten painopistealueiden mukaisia. Tutkimuspalveluiden sivuilla pääset tutustumaan eri tasoisten opinnäyte- tai lopputöiden tekemiseen liittyviin yksityiskohtiin. Sivustolta löydät myös tutkimusluvan hakemiseen liittyvän ohjeistuksen.

Jos sinulle heräsi opinnäytetyöhön liittyviä kysymyksiä, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen opiskelija.asiat@pirha.fi.

Päivitetty 13.12.2024