Tartuntataudit

Tartuntatauteja koskevaa neuvontaa ja ohjeita saat sote-asemalta, joka on aina ensisijainen yhteydenottopaikka. Tartuntatauteihin perehtyneeltä sairaanhoitajalta tai terveydenhoitajalta voit saada myös arvion rokotustarpeestasi ulkomaan matkaa varten. Kanssasi tehdään rokotussuunnitelma ja voit ottaa sen mukaiset rokotukset omalla sote-asemallasi.

Terveydenhuollon ammattilainen tekee tarvittaessa tiivistä yhteistyötä tartuntataudeista vastaavaan lääkärin ja tartuntatautihoitajan kanssa. Yhteistyötä tehdään tapauskohtaisesti myös muiden yksiköiden (kuten päiväkotien ja koulujen) kanssa. Ruokamyrkytystapauksia selvitämme elintarvikevalvontaviranomaisen kanssa.

Tartuntataudit ja niitä aiheuttavat mikrobilöydökset on jaettu kolmeen luokkaan: yleisvaaralliset tartuntataudit, valvottavat tartuntataudit ja muut ilmoitettavat mikrobilöydökset. Luokitus on tehty ilmoittamista ja torjuntaa varten.

Toimi näin

Jos epäilet saaneesi tartuntataudin tai tarvitset neuvontaa, ota ensisijaisesti puhelimitse yhteyttä omalle sote-asemallesi, opiskeluterveydenhuoltoon tai työterveyshuoltoon.

Jos asuinkuntasi on Tampere tai Orivesi, ota yhteyttä tartuntatautien valvontayksikköön.


Yhteydenottopaikat

Huom! Jos asuinkuntasi on Tampere tai Orivesi, ota yhteyttä tartuntatautien valvontayksikköön. Se sijaitsee Sarviksen kiinteistössä Hatanpäällä:
Soita

Tartuntatautien valvonta ja erityisrokotukset, Tampere

Erityisrokotusten toimipisteestä (tartuntatautien valvonnasta) voit saada erityisrokotuksia, kuten keltakuumerokotteen sekä esimerkiksi malarialääkityksen tarpeesi voidaan arvioida.

Rokotuksiin ja matkailijoiden terveysneuvontaan on varattava aika etukäteen. Voit varata ajan puhelimitse soittoaikoina tai käymällä toimipisteessä sen aukioloaikoina.

Puhelinnumerot 03 384 5150

Aukioloajat
Ma
klo 8.30–12
Ti
klo 8.30–12
Ke
klo 8.30–12
To
klo 8.30–12
Pe
klo 9–12

Tuloksia ei löytynyt.

Tuloksia ei löytynyt.


Päivitetty 23.12.2024