Readspeaker

Vierailu lasten veri- ja syöpätautien yksikössä

Vierailu lasten veri- ja syöpätautien yksikössä

Vierailu lasten veri- ja syöpätautien yksikössä

  • Ota yhteyttä osastolle, jos olet infektiossa.
  • Käsihygienia on erityisen tärkeää tässä yksikössä.

Syöpäpotilaat sairastuvat terveitä lapsia huomattavasti herkemmin erilaisiin infektiotauteihin. Infektiot voivat olla syöpäpotilaille hengenvaarallisia ja saattavat siirtää sytostaattihoitoja jopa viikoilla. Suhtaudu kriittisesti omaan tarttuvaan infektioosi, esimerkiksi flunssaan sen tartuttavassa vaiheessa, ripuliin tai oksennustautiin, kurkkukipuun, vesirokkoon ym. Ilmoita hoitajalle, jos lapsella tai vanhemmalla on infektio aktiivivaiheessa yksikköön tullessa.

Samasta syystä rajoitamme vierailijoiden määrää (korkeintaan kaksi vierasta kerrallaan).

Yksikköön tullessa muista pestä kätesi ja desinfioida ne huolellisesti. Meillä ei saa kulkea ulkojalkineissa, vaan voit tuoda omat sisäkengät tai käyttää kenkien päällä muovisia kengänsuojia.

Vanhempien yöpyminen

Yhdellä omaisella on mahdollisuus yöpyä lapsen huoneessa seinältä alas käännettävässä laivasängyssä. Osaston luonteen ja puhtaustasovaatimusten vuoksi patjalla lattialla yöpyminen ei ole mahdollista. Tarvittaessa yksi huoneista on mahdollista muuntaa perhehuoneeksi.

Vanhemmilla on mahdollisuus yöpyä sairaalan lähistöllä sijaitsevissa yöpymispaikoissa, muun muassa potilashotelli Norlandia Caressa.

Syöpään sairastuneen lapsen vanhemmat voivat myös tiedustella Syli ry:n asunnoista sihteeriltä tai hoitajalta.

Vanhempien ruokailu

On tärkeää, että vanhemmilla on mahdollisuus käydä ruokailemassa lapsen hoidon lomassa. Potilashuoneissa on pieni jääkaappi ja mikro. Vanhempien kahvihuoneessa on jääkaappi, mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeitin sekä kaappitilaa kuivatavaroita varten. Vanhemmat voivat käydä ruokailemassa myös henkilökunnan ruokasalissa.

Vanhempien tupakointikatos sijaitsee palvelutalon takana. Muualla tupakointi on kielletty.

Käytävällä on palautelaatikko, johon toivomme palautetta yksikön toiminnasta, mahdollisia ideoita toiminnan parantamisesti sekä kaikenlaisia "ruusuja ja risuja".

Lasten veri- ja syöpätautien yksikkö - linkki

Päivitetty 21.10.2023