Kriisityö
Sosiaali- ja kriisipäivystyksen kriisityö on tarkoitettu äkillisen ja mahdollisesti traumaattisen tapahtuman kohdanneille. Traumaattinen tapahtuma voi olla läheisen äkillinen menehtyminen, vakava onnettomuus, läheisen itsemurha tai vakavan väkivallanteon uhriksi tai silminnäkijäksi joutuminen.
Kriisityön asiakkaaksi voi ohjautua viranomaisen tai läheisen yhteydenoton perusteella tai asiakas voi hakea apua itse soittamalla sosiaali- ja kriisipäivystykseen. Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee ympäri vuorokauden. Sosiaali- ja kriisipäivystyksestä sinut ohjataan sovitusti edelleen kriisityöntekijöille tai oman alueesi kriisiryhmään kriisityön aloittamiseksi.
Toimi näin
Kriisitilanteessa ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen 0500 625 990. Tavoitat sosiaali- ja kriisipäivystyksen myös hätänumeron 112 kautta.
Soita
Ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen, kun tarvitset kiireellistä apua ja neuvontaa lastensuojeluun, muuhun sosiaalityöhön, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan tai asumiseen, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvissä asioissa. Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee koko Pirkanmaan alueella. Sosiaali- ja kriisipäivystys on avoinna ympäri vuorokauden.
Puhelinnumerot
050 062 5990
, Sosiaali- ja kriisipäivystykseen saat yhteyden myös soittamalla yleiseen hätänumeroon 112
Avoinna 24/7
Katso toimipisteet
Pirkanmaan sosiaali- ja kriisipäivystys
Käyntiosoite
Sorinkatu 12 D, 33100 TAMPERE
2. kerros
Avoinna 24/7
Löydä lisätietoa verkosta
Kriisikeskus Osviitta tarjoaa keskustelutukea nopeasti, ilman lähetettä tai diagnoosia, maksutta. Kriisisi ei tarvitse olla suuri, riittää että tunnet tarvitsevasi ulkopuolista kuulijaa.
Kriisikeskus Osviittaan pääset
- nopeasti (yleensä noin 2 viikon sisällä)
- maksuttomasti
- ilman lähetettä tai diagnoosia.
Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjalla voit kertoa tilanteestasi, kokemuksistasi ja peloistasi luottamuksellisesti. Päivystäjillä on vaitiolovelvollisuus. Sinun ei ole pakko kertoa nimeäsi eikä päivystäjä saa tietää puhelinnumeroasi. Soitto Nollalinjalle ei myöskään näy puhelinlaskusi erittelyssä.
Nollalinjalla päivystävät koulutetut ja kokeneet sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, jotka kuuntelevat, tukevat ja neuvovat sinua kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Kriisipäivystäjillä on käytössään palveluhakemisto, josta löytyvät poliisin, turvakotien, oikeusviranomaisten ja järjestöjen yhteystiedot ja aukioloajat. Tarvittaessa päivystäjät antavat tietoa valtakunnallisista tai soittajan lähiseudulla sijaitsevista palveluista.
Jos Nollalinjalla on ruuhkaa ja päivystäjät ovat varattuja, voit soittaa milloin tahansa uudelleen. Nollalinjalta ei voida soittaa sinulle takaisin, koska puhelinnumerosi ei tallennu soittaessasi mihinkään.
Ulkomailta soitettaessa Nollalinjan puhelinnumero on +358 80 005 005.
Nollalinja on auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjalle voivat soittaa myös väkivaltaa kokeneiden läheiset sekä ammattilaiset ja viranomaiset, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä.
Rikosuhripäivystys (RIKU) parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa vaikuttamalla ja tuottamalla tukipalveluita.
Yhteyden RIKUun saat puhelimitse ja verkossa.
Rikosuhripäivystyksellä on myös chat-palvelu. Chatissa voit kysyä tai keskustella nimettömästi päivystäjän kanssa.
Tuloksia ei löytynyt.
Tuloksia ei löytynyt.
Päivitetty 12.1.2025