Murupolku

Readspeaker

Terapiat etulinjaan -toimintamallin koulutukset

Terapiat etulinjaan -toimintamallin koulutukset

Terapiat etulinjaan -toimintamallin koulutukset

Ohjattu omahoito -koulutus

Syksyllä jatketaan Terapiat etulinjaan -toimintamallin mukaisia Ohjattu omahoito -koulutuksia!

Ohjatun omahoidon koulutus on tarkoitettu kaikille terveydenhuollon ammattilaisille: sairaanhoitajille, lääkäreille, psykologeille, sosiaalityöntekijöille ja sosionomeille.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla minna.jokiniemi@pirha.fi ja ilmoita osallistujan nimi, ammattinimike, työyksikkö, sähköposti ja puhelinnumero. Ilmoita lisäksi, mihin aloitusinfoon ja taitopajaan osallistut. Saat sähköpostilla itsellesi Teams-osallistumislinkin.

Valitse koulutusaloitusinfoista ja taitopajoista yksi aika

Valitse alta itsellesi sopiva koulutuksen aloitusaika:

Syventävät Taitopajat

Lisäksi voit ilmoittautua niin sanottuna syventävään Taitopajaan, jossa käydään tarkemmin läpi ohjatun omahoidon hoitomalleja alla olevien teemojen mukaisesti.

Ohjatun omahoidon Taitopaja – teemalliset

Perjantaina klo 13-14:

  • 3.11. ahdistuksen ooh
  • 10.11. päihderiippuvuuden ooh
  • 24.11. masennuksen ooh

Lisätietoa Ohjattu omahoito -koulutuksesta

Koulutus sisältää aloitusinfon (1 h), verkko-opinnot (2–3 h) ja taitopajan (1 h).

Koulutus sopii hyvin täydentämään mahdollisesti jo suoritettua Mielenterveyspotilaan arviointi ja tukea antava hoito terveysaseman vastaanotolla – Mielenterveyden työkalupakki -koulutusta, mutta toimii myös erillisenä ja yksittäisenä menetelmänä.

Ohjattu omahoito on 1–3 käyntikerran hoito, joka rakentuu asiakkaan toteuttamasta itsenäisestä omahoitotyöskentelystä ja ammattilaisen tuesta. Ohjattu omahoito auttaa ammattilaista strukturoimaan ja selkeyttämään omaa työtään sekä tukee asiakkaan omaa motivaatiota ja valmiuksia.

Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena. Saat tunnukset Terapiat etulinjaan -verkkoalustalle ja suoritat koulutuksen omaan tahtiin työaikana. Koulutuksen läpikäyminen ja ensimmäisen hoitoon valmistautuminen vie kokonaisuudessaan noin 4–5 tuntia. Saat tukea työskentelyn aloittamiseen yhteisessä aloitusinfossa sekä pienemmissä taitopajoissa, joissa pureudutaan tarkemmin menetelmän toteuttamiseen.

Koulutuksen päätteeksi saat Helsingin yliopistollinen keskussairaalan (HUSin) Psykiatrian myöntämän sertifikaatin koulutuksen läpikäymisestä. Koulutus on maksuton.